Dowcip dla Kobiety
Nic tak nie zdobi kostek dziewczyny, jak jej majteczki.
Damska Sukienka poleca

Damskie adresy
1. Agencja.link
Turystyczna, ubezpieczeniowa, towarzyska, pośrednictwa.
2. Animalka.pl
Kobieta i zwierzęta.
3. Apteka.link
Internetowa apteka.
4. Body-con.pl
Body-con lub bodycon to styl ubioru kobiety ściśle dopasowany do jej ciała.
5. Bodycon.pl
Bodycon - styl ubioru ściśle dopasowany do ciała kobiety. Uwidacznia piękne k...
6. Bustier.pl
Bustier - sukienki podkreślające i uwidaczniające biust kobiety czyli bustiers...
7. Cycolina.com
Kobieta z wielkim biustem.
8. Drogera.pl
Sprawna drogeria internetowa.

Zobacz więcej adresów
Pieczona ryba - dobra i zdrowa.

Napisane przez Joanna dnia marzec 03 2015

Jak dobrze i w oryginalny sposób upiec rybę?

Jeden z najprostszych i jednocześnie najlepszych sposobów przygotowania ryby to pieczenie w soli. W takim przypadku najlepsza jest gruboziarnista sól morska. Podczas pieczenia sól zamienia się w skorupkę, która utrzymuje wilgoć i cały aromat ryby, zapobiega przesuszeniu mięsa.

zdjęcie ryby dla kobiet

Jaką rybę wybrać? A jaką masz? Dorsza, doradę, pstrąga - każda ryba nadaje się do upieczenia w soli. Jakie dodatki będą potrzebne? Zioła takie jak kolendra, oregano, tymianek, pietruszka, pieprz w ziarenkach, trochę czosnku. Przyda się także cytryna i oczywiście sól morska - dużo soli (ok. 1 kg na jedną rybę).

Zaczynamy od dokładnego umycia ryb. Nie skrob ich z łusek. Po umyciu rybki niech wyschną np na papierowym ręczniku. Do wewnątrz brzuszka włóż trochę świeżej pietruszki, kolendry i rozgniecony ząbek czosnku. Dla urozmaicenia smaku możesz także włożyć tam np trochę boczku lub szynki - najlepiej wędzone. Pieprz rozgnieć w moździerzu i wymieszaj z suszonymi ziołami i odrobiną soli. Do naczynia, w którym będziesz piekła rybkę nasyp na dno połowę soli morskiej, połóż na niej rybki i dokładnie pokryj resztą mieszanki. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni najlepiej z termoobiegiem. Po upieczeniu patyczkiem do szaszłyków ponakłuwaj solną skorupkę i delikatnie ściągnij ją z ryby. Takie danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniakami, które są w każdej kuchni. Ziemniaki przed pieczeniem obsyp mieszanką ziołową i pokrop odrobiną oliwy. Możesz je upiec razem z rybą lecz w oddzielnym naczyniu. Cytryna pokrojona w księżyce podana na talerzu z rybą dopełni całość.

Smacznego.

Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.